Fotografie als esthetische kunstvorm

Fotografie als esthetische kunstvorm

photography

Fotografie is in de loop der jaren geƫvolueerd tot wat het nu is. Fotografie is niet alleen een kunstvorm geworden, maar meer een kunstvorm die kan worden gebruikt om een boodschap over te brengen of een gedachte uit te drukken. Fotografie wordt niet alleen gebruikt om fotos te maken, maar ook om de wereld om ons heen vast te leggen en prachtige kunstwerken te maken die door het grote publiek kunnen worden bekeken.

Fotografie als esthetische kunstvorm ontstond ergens aan het eind van de negentiende eeuw, toen een Franse schilder genaamd Michelangelo da Vinci fotografische fotos maakte van zijn eigen decoratieve kunst. Deze afbeeldingen van hem werden aangeduid als de Mona Lisa en het Laatste Avondmaal. Da Vincis belangstelling voor fotografie ontstond toen hij besloot zijn vaardigheden als kunstenaar te perfectioneren alvorens zich aan meer technologisch geavanceerd werk te wagen. Hij bracht vele jaren door met reizen en het bestuderen van architectuur, schilderkunst en technische vaardigheden. Uiteindelijk was hij in staat een eigen stijl te ontwikkelen en fotografisch werk te produceren dat zeer succesvol was en grote invloed had op de evolutie van de fotografie tot wat wij vandaag de dag kennen.

Fotografie als esthetische kunstvorm ontstond aan het eind van de 19e eeuw, mogelijk als een bijkomstigheid van enkele van de eerdere fotografen. Het kan worden beschouwd als de geboorte van de moderne fotografie, omdat hiermee niet alleen een nieuwe kunstvorm ontstond, maar ook nieuwe manieren om het dagelijks leven te zien en erover na te denken. Het doel van de fotografische kunstenaar was niet zozeer om fotos te maken, maar om de wereld om hem heen op een zodanige manier vast te leggen dat hij zijn gedachten, gevoelens of emoties kon delen met degenen die zijn werk bekeken. Fotografie als esthetische kunstvorm was geen lang leven beschoren; het is echter door de eeuwen heen een blijvend medium gebleven om de ervaringen en gedachten van anderen vast te leggen.

Sources for this article: