Abstracte kunst schilderijen

Abstracte kunst schilderijen

schilderijen

Schilderingen zijn misschien wel de vroegste kunstvormen, en dateren van rond 1500 v. Chr. Daarvoor gebruikten mensen schelpen als bouwmateriaal en schilderden ze hun muurschilderingen op de blootgestelde muren van hun schuilplaatsen. In die tijd waren de schilderingen complexer; verschillende kunststreken konden gemakkelijk in elkaar overvloeien, waardoor een veel grotere complexiteit van patronen en kleuren mogelijk werd. Naarmate de technieken en materialen voor het maken van schilderijen verbeterden, werden ook de schilderijen zelf uitvoeriger en aantrekkelijker. Een van de populairste soorten schilderijen in de westerse cultuur van vandaag zijn schilderijen met landschappen.

Schilderijen zijn niet alleen populair geworden om esthetische redenen, maar ook vanwege de manier waarop zij een onderwerp uitbeelden. Schilderijen waren oorspronkelijk in de eerste plaats bedoeld als decoratie van een huiskamer of een ruimte die bestemd was om te worden tentoongesteld. Schilderijen waarop een landschap is afgebeeld worden om deze reden populair, omdat zij in staat zijn het serene, wilde of zelfs enge uiterlijk van een bepaald landschap in een schilderij vast te leggen en de kijker te verleiden ernaar te kijken. Een andere reden waarom schilderkunst populair is geworden, is dat schilderijen dingen kunnen uitbeelden die niet op een andere manier kunnen worden afgebeeld. Landschapschilderijen geven meestal natuurlijke landschappen weer, waardoor de kijker dingen kan zien die in het echt meestal niet te zien zijn.

Schilderijen zijn ook steeds populairder geworden onder hedendaagse kunstenaars die liever op een doek werken, dan op papier. Enkele van de populairste schilderijen die nu in galeries te zien zijn, zijn die welke volledig op doek zijn gemaakt, waarbij soms fotografische afbeeldingen op het doek zijn aangebracht. Een populair type schilderij dat volledig op doek is gemaakt, is abstracte kunst, waardoor het stuk zeer aanpasbaar is en de kunstenaar er zijn of haar eigen speciale toets aan kan geven. Schilderijen kunnen ook aanzienlijk variƫren, afhankelijk van hoe de kunstenaar het stuk wil presenteren. Sommige schilderijen kunnen grootschalige werken zijn die bedoeld zijn om een heel doek te bedekken, terwijl andere kleine werken kunnen zijn die op een canvasstandaard worden gehangen of aan een kast worden gehangen.

Sources for this article: